Natdac

Марка : Natco

Цена : 125

сила : 60mg

Брой на таблетите : 28 Tablets

АКТИВНИ СЪСТАВКИ : Natdac-Daclatasvir-60mg

Quick Contact Us

  +91-9940472902

  info@millionpharma.bg

  www.millionpharma.bg

  +91-994-047-2902
  millionpharma
  +91-994-047-2902
  +91-994-047-2902
  millionpharma
  3174376295

ОПИСАНИЕ

За правилно дозиране и продължителност на лечебния курс се посъветвайте с лекаря, който назначава лекарството, изхождайки от индивидуалните особености на пациента.Тази информацията е само за общо- образователни цели и не представлява медицинска или фармацевтична препоръка.
Преди да започнете терапия се консултирайте с вашия лекар
Daklatasvir се използва за лечение на хроничен хепатит С
“Natdak” e ново антивирусно средство на индийския производител Natco Pharma с лиценз Daklinza Generic. Активната съставка Daklatasvir спира вирусната репликация на клетъчно ниво и преустановява разпространението на вируса с траен вирусологичен отговор на човешкото тяло. Той инхибира размножаването на вируса на хепатит С, чрез въздействие върху молекулата на NS5A протеин. Daklatasvir е одобрен от Европейската комисия за лекарствата и се продава на световния пазар под търговското име Daklinza ™.
Показания
Natdak (Daklatasvir )е ефективен срещу HCV 1.2.3.4. генотип в комбинация с други лекарства.За успешна схема с доказани резултати се счита комбинираното използване на Daklatasvir и Sofosbuvir, дози от 60 мг и 400 мг. Протокол Natdak (Daklatasvir ) в комбинация с Sofosbuvir е одобрен от EASL.
Лекарството
Natdak (Daklatasvir ) потиска размножаването на вируса на хепатит С и намалява вирусния товар. За да се осъществи максимално и стабилно този процес, се използва комбинация Natdak (Daklatasvir ) и Sofosbuvir , перорално под формата на таблетки . Режимът на лечение е прост и ефективен,като не включва използването на интерферон,предизвикващ множество странични ефекти.

Противопоказания
Natdak (Daklatasvir ) не се прилага в следните случаи:
• – При повишена чувствителност към лактоза и други съставки;
• – По време на бременност и кърмене .
• – При деца под 18-годишна възраст;
• – Като монотерапия.
При цироза на черния дроб, след трансплантация на черен дроб, и други хирургични процедури ,терапията се извършва само под лекарско наблюдение!
Странични ефекти
Natdak (Daklatasvir) може да доведе до някои негативни реакции:
• – Повече от 0,1% от пациентите – гадене, слабост, главоболие;
• – По-малко от -0, 1% от случаите – загуба на апетит, виене на свят, нарушения на съня, стомашни разстройства, суха кожа, мускулни и ставни болки, анемичен явления, болки в коремната област, запек, тревожност и раздразнителност.
нежелани взаимодействия с лекарства:
Natdak (Daklatasvir ) намалява своя терапевтичен ефект, когато се използва паралелно с fenobarbital, рифабутин, deksaetazon, жълт кантарион, карбамазепин, рифабутин, окскарбазепин и рифампицин, тъй като тези средства отделят цитохром гликопротеин.
Дозировка и начин на приложение
Таблетката Natdak (Daklatasvir ) се пие веднъж дневно с или без храна, като се поглъща цяла с вода.Не се използва като монотерапия, защото Natdak (Daklatasvir ) се споделя с други антивирусни препарати,например в комбинация с Sofosbuvir. Курсът на лечение продължава 12-24 седмици- период, определен от лекуващия лекар, като се вземат предвид особеностите на болестта на конкретния пациент.
Хроничен хепатит С генотип 1 и 4 се поддава добре на лечението при тримесечен курс. Ако пациентът вече е провеждал антивирусно лечение с други лекарства, както и ако е диагностициран с цироза на черния дроб, курсът продължава 24 седмици.
Форма
Natdak (Daklatasvir ) са оранжеви таблетки с кръгла форма и съдържание на активно вещество 60 мг.
Съхранение
Natdak (Daklatasvir ) трябва да се съхранява извън обсега на деца, на сухо и тъмно място при температура от 15-30 градуса по Целзий. Срокът на годност на опаковката.