Hepcinat LP

Марка :

Цена : 245

сила : 400mg & 90mg

описание :

За правилното дозиране и продължителност на курса на лечение се обърнете към компетентен лекар, който да назначи лекарството, изхождайки от индивидуалните особености на пациента.
Информацията, представена тук, е само за общо- образователни цели и не представлява... Чети повече

ОПИСАНИЕ

За правилното дозиране и продължителност на курса на лечение се обърнете към компетентен лекар, който да назначи лекарството, изхождайки от индивидуалните особености на пациента.
Информацията, представена тук, е само за общо- образователни цели и не представлява медицински или фармацевтичен съвет.
Преди да започнете терапия се консултирайте с вашия лекар
Hepcinat LP е ново лекарство за лечение на хроничен хепатит С
Име на препарата: Hepcinat LP
Активни съставки : Sofosbuvir + Ledipasvir
Държава: Индия
Производството на фирмата: Natco Pharma Ltd
Опаковка: 28 таблетки 400-90 мг.
Hepcinat LP е уникален продукт на индийския производител Natco Pharma Ltd. Съставът на антивирусния агент включва Ledipasvir и Sofosbuvir. Лекарството потиска репликацията на вируса на хепатит С генотип първи и четвърти. Hepcinat LP като лекарство е одобрено от ръководството на лекарствата и храните САЩ-FDA. Лекарството не включва вериги Ribavirin или интерферон. Медикаментозната комбинация Ledipasvir – Sofosbuvir е напълно нетоксична за пациента. Това е доказано от многобройните клинични проучвания, включващи повече от хиляда и шестстотин души.След лечението с това лекарство, в почти хиляда и 500 от тях вирусът на хепатит С в кръвта не се открива. Ако говорим за страничните ефекти, най-силните от тях главоболие и умора, се наблюдават в относително малък брой изследвани пациенти.
Показания за употреба на лекарството:
Hepcinat LP е предназначен за пациенти с хепатит С генотип първи и четвърти.
Действие на лекарството:
Този медикамент съдържа Sofosbuvir и Ledipasvir. Те са активни антивирусни агенти,които инхибират HCV репликация чрез прекъсване на вирусния протеинен синтез.Така вирусната репликация в кръвта става невъзможна. Lidipasvir блокира молекула «NS5A», от своя страна Sofosbuvir потиска молекулата «NS5B».
Противопоказания :
Неприемливо е използването на допълнителни лекарства в състава на които има Sofosbuvir ,за да не се допусне предозиране.
Да не се използва медикамента за лечение на хепатит от лица, страдащи от алергични реакции или свръхчувствителност към компонентите на лекарството, бременни и кърмещи жени, лица под осемнадесет години.
С изключително внимание се назначава при пациенти с чернодробна или бъбречна недостатъчност.В тези случаи трябва да се следи отблизо клиничната картина на заболяването по време на приема с Емтрицитабин, Тенофовир, Elvitegravir. Ако освен Hepcinat LP използвате и други антивирусни лекарства, съобщете това на вашия лекуващия лекар.
Странични ефекти при използване на лекарството
Както при всяка антивирусна програма Hepcinat LP има редица странични ефекти, които могат да бъдат изразени в умора, алергии и главоболие. При приемане на лекарството за първи път следете внимателно за физическото състояние. Ако почувствате затруднено дишане, подуване на езика и устните или сърбеж, трябва незабавно да прекратите приема. Леките главоболия в началото на курса не са причина за спиране на лекарството. Да не се използва лекарството в комбинация с рибавирин, тъй като комбинацията на тези агенти предизвиква тежки нежелани реакции. Пациенти с цироза на черния дроб ,трябва да бъдат под медицинско наблюдение при приема на Hepcinat LP .
Начин на употреба и дозировката на лекарството:
Hepcinat LP трябва да се пие един път дневно по една капсула. Задължително е да се приема по едно и също време, независимо от храненето. Капсулата не се дъвче ,а се поглъща цяла. В никакъв случай не надвишавайте дозата.
При цироза курсът на терапевтично лечение с Hepcinat LP трае шест месеца. Ако пациентът не се лекува за първи път или е развил резистентност към някои антивирусни препарати, терапията може да бъде около двадесет и четири седмици. Лекарството се предлага под формата на таблетки. Таблетките имат форма на ромб със зелено покритие. Всяка таблетка съдържа 400 мг. Sofosbuvir и 90 мл. Ledipasvir. Съхранявайте лекарството на сухо, хладно и тъмно място. Срокът на годност на лекарството е две години.